Pressemeddelelse 3. juni 2021
Lanceres på Formland Autumn 2021

Yuzu lemonade - Smagen du aldrig glemmer... er nu økologisk


Nu kan du nyde en økologisk udgave af verdens dyreste og mest karakteristiske citrusfrugt, bedre kendt som yuzu frugt, lige så ofte du vil. Det har det danske firma Matr Copenhagen sørget for, ved at lave en yuzu lemonade, der udelukkende er lavet på økologisk yuzu, vand, rørsukker og en smule citron.

Yuzu frugten er for mange stadig ukendt, men er med sin karakteristiske smag af frisk citron, sød klementin og bitter grapefrugt et sikkert hit, når først man lærer den at kende. Den stammer oprindeligt fra Asien, og selvom den mest af alt ligner en citrongul klementin, så giver den på trods af sin størrelse kun 10-12 ml juice. Det lave juiceudbytte gør citrusfrugten meget dyr, og samtidig er den meget eftertragtet pga. sin helt særlige smag.

Claus Weiland, som er direktør i Matr Copenhagen, husker stadig første gang, han smagte yuzu. Det var under et besøg i San Francisco, der ligger flere år tilbage:

”Jeg var fuldstændig solgt. Det er en smag, som man aldrig glemmer, når først man har prøvet den.”

Den oplevelse skal andre ifølge Matr Copenhagens direktør ikke gå glip af, så da firmaets første lemonade var på tegnebrættet, var det helt naturligt, at det blev en lemonade med yuzu. Nu har de endelig fået lavet en økologisk udgave, af den.

Claus Weiland fortæller, at der findes andre produkter på markedet, som er med yuzu, men ingen økologisk, hvor smagen af yuzu træder så tydeligt frem, som i lemonaden fra Matr Copenhagen. Og han tilføjer:

”Vi er gået efter den rene, karakteristiske smag af yuzu. Og når man har en så fantastisk frugt, så der er ingen grund til at blande noget i, andet end en smule citron, så den ikke bliver for sød. Derfor indeholder vores lemonade udelukkende økologisk yuzu, vand, rørsukker og citron.”

Matr Copenhagen har med deres nyeste lemonade gjort en af verdens dyreste og mest eftertragtede citrusfrugter tilgængelig for dig. Om det er en oplevelse, du heller ikke glemmer, kan du kun finde ud af ved at smage. Et er dog sikkert, firmaet satser stort på deres økologiske yuzu lemonade og har dertil allerede planer om flere karakteristiske smage til deres næste lemonader.

For yderligere information, kontakt venligst:

Stifter & Direktør
Claus Weiland
Telefon: 60572070
Mail: cw@matrcopenhagen.com

Download pressefoto til fri redaktionel brug: Matr Copenhagen Økologisk Yuzu Lemonade.


Om Matr Copenhagen
Hos Matr Copenhagen drejer det sig kun om smag. Derfor betragter vi også mere os selv som et smags-firma, end som en traditionel lemonadeproducent. Smag... og masser af det! Dét er vores løfte til dig, når vi laver lemonader og nektarer.

Matr Copenhagen holder til i København og Matr betyder mad på oldnordisk. Vi har taget navnet til os, da vi er inspireret af den nordiske tradition for enkelhed, som kan smages i alle vores produkter, da vi kun bruger økologiske råvarer, fyldt med velsmag, og med en ingrediensliste så kort, som muligt.